top of page
Bedwantsen: Kop

Bedwantsen

Voor zowel particulieren als bedrijven

bedwantsen.png

Bedwantsen zijn bloedzuigende parasieten van 5 tot 6 mm groot in het volwassen stadium. Er bestaan verschillende soorten bedwantsen. In de jaren na de 2e wereldoorlog leek de bedwants in West-Europa en Noord-Amerika vrijwel geheel uitgeroeid te zijn. De laatste 10 jaar is de bedwants echter bezig met een schijnbaar onstuitbare opmars. 

Ze zijn vooral te vinden in slaapkamers: in hotels en pensions maar ook in particuliere huizen worden ze steeds vaker gesignaleerd. Deze insecten met hun platte lichaam kunnen zich in kleine kiertjes in en rond het bed verstoppen en wachten tot hun prooi, de mens, slaapt. Dan komen ze tevoorschijn en prikken met hun steeksnuit in de huid om bloed te zuigen. De wantsen zijn ongeveer een uur voor zonsopgang het meest actief. Dit steekproces veroorzaakt jeukende rode bulten die vergelijkbaar zijn met muggenbeten. Een bedwantsenplaag is de nachtmerrie van menig woning- en hoteleigenaren.

Vermoedt u dat u last heeft van bedwantsen? Dan raden wij aan om niet langer te wachten en direct maatregelen te nemen. Hoe langer bedwantsen aanwezig zijn, hoe groter de overlast wordt.

Zelf bestrijden is bijna niet mogelijk, er worden vaak schuilplaatsen over het hoofd gezien of wordt het ongedierte niet volledig uitgeroeid. In veel gevallen slagen mensen er niet in om bedwantsen zelf te bestrijden.

Bedwantsen herkennen en bestrijden is dus een lastige opgave. Ik raad u daarom aan om vanderveer ongediertebestrijding in te schakelen. 

Bedwantsen: Diensten
bottom of page