Vlooien
Effectieve behandeling voor zowel particulieren als bedrijven
Vlooien behoren tot de orde van de gevleugelde insecten. Ze hebben ondanks het feit dat ze tot de gevleugelde insecten behoren nooit vleugels, die hebben ze in de loop van hun evolutie verloren. Alle vlooien zijn gespecialiseerde bloedparasieten. Sommige soorten bijten ook huisdieren en mensen. Ze worden hierdoor gezien als één van de belangrijkste plaaginsecten. Vlooien kunnen alleen leven bij dieren met een lichaamsbeharing of en nabij de slaapplaats van de gastheer (hond of kat).
​
In Nederland is de kattenvlo de meest voorkomende soort, deze vlo kan ook bij mensen en honden voorkomen. De mensenvlo wordt in West-Europa haast niet meer gezien en de hondenvlo is vrij zeldzaam geworden. De kattenvlo is zijdelings afgeplat, lichtgeel tot zwart, vleugelloos en heeft goed ontwikkelde springpoten. De hondenvlo heeft nagenoeg hetzelfde uiterlijk, het verschil zit in de lengte van de eerste wangtandkam.
​
De vlo kent een volledige gedaantewisseling (ei-larve-pop).
De kattenvlo voedt zich met bloed van honden of katten. Bij de mens kan de kattenvlo niet overleven, maar doet wel een proefbeet. De larven leven van dode insecten en uitwerpselen van volwassen vlooien. Eitjes worden meestal niet gelegd op de gastheer, maar ergens op de grond.
Vlooien zuigen bloed bij de gastheer en veroorzaken daarbij huidirritatie en/of jeuk. Ook kunnen vlooien als tussengastheer optreden voor verschillende lintwormen, met name de hondenlintworm.
​
Vanderveer ongediertebestrijding weet hoe vlooien effectief moet worden bestreden. Ik bied u de meest geschikte en effectieve bestrijding, veilig voor uw huisdieren en uw gezin.
Ongedierte nieuws
19 april 2019
15 oktober 2018