top of page
Spinnen: Kop

Spinnen

Last van hinderlijke spinnenplaag?

In Nederland leven ongeveer 700 verschillende soorten spinnen. Er zijn slechts een paar soorten die algemeen bekend zijn bij de bevolking. Voorbeelden zijn de kruisspin, de trilspin en de gewone huisspin. Deze drie soorten komt men relatief vaak tegen. De kruisspin laat zich meer zien in tuinen en plantsoenen maar voelt zich absoluut niet thuis in huizen, in tegenstelling tot de trilspin en de huisspin die hier juist zeer algemeen zijn. In Nederland komen geen gevaarlijke spinnen voor. 

Het lichaam van een spin bestaat uit 2 vrijwel even grote delen, het voorste stuk is de kop en het borststuk, het achterste stuk is het achterlijf. Spinnen zijn er in diverse vormen, kleuren en maten, maar hebben altijd 8 poten. 

Spinnen zijn ongevaarlijk ongedierte maar wel vervelend aan de woning, caravan, boot, terras of bedrijfspand

Ook zijn er mensen met angst / fobie voor spinnen. De aanwezigheid van spinnen in hun omgeving geeft hen dan een zeer onveilig en angstig gevoel.

Spinnen voeden zich onder andere met muggen en andere insecten die op de verlichting op en rond onze woning, caravan, boot of bedrijfspand afkomen. Met dit web worden muggen en andere insecten gevangen en daarna door de spin opgegeten.

Dit brengt uitwerpselen met zich mee die samen met de spinnenoverlast het aanzicht van ons woning, boot, caravan of bedrijf ontsieren. De uitwerpselen zijn tevens nadelig voor uw schilderwerk vanwege het zuur wat in de uitwerpselen aanwezig is.

Een behandeling door de ongediertebestrijder is dus ook beter voor uw schilderwerk.

Professionele spinnenbestrijding en spinnenwering is belangrijk voor bedrijven die hun pand graag vrij willen houden van spinnenwebben. 

Wilt u af van uw spinnenoverlast neem dan contact met vanderveer ongediertebestrijding. 

spin-angst.png
Spinnen: Service
spinnen-spin.png
spinnen-spin.png
bottom of page