top of page
Kakkerlakken: Kop

Kakkerlakken

Professionele bestrijding, snel en effectief

Kakkerlakken hebben de reputatie vies en eng te zijn. De kruipende insecten planten zich snel voort, waardoor een paar kakkerlakken al snel een plaag kunnen worden. 

Kakkerlakken kunnen schadelijk zijn voor je gezondheid, doordat ze eenvoudig bacteriën, schimmels en ziektekiemen verspreiden. Sommige mensen zijn allergisch voor stoffen die vrijkomen uit de uitwerpselen van kakkerlakken en uit dode beestjes. Kakkerlakken verspreiden ook een onaangename geur door uitscheiding via de rugklier.

Kakkerlakken zijn plat, meestal lichtbruin en hebben lange voelsprieten. De meest voorkomende soort kakkerlak in ons land is de Duitse kakkerlak. Dit insect wordt 1 à 2,5 cm groot en heeft twee zwarte strepen over zijn borstschild. 

De kakkerlak komt onder meer voor in woningen, levensmiddelenbedrijven, bakkerijenhotelsrestaurants, aan boord van schepen en op ongecontroleerde afvalstortplaatsen.  

Kakkerlakken zijn ‘s nachts actief. Overdag schuilen ze op warme donkere en vochtige plekken, zoals de keuken en achter de koelkast. Kakkerlakken zijn alleseters en kunnen bij gebrek aan voedsel ook papier, leer e.d. eten en kunnen 10-40 dagen zonder voedsel leven. 

Kakkerlakken bevinden zich met name op donkere, warme en liefst vochtige plaatsen. Bijvoorbeeld onder keukenkastjes, onder koelkast, in leidingen en putjes, naden en kieren en bij aquaria waardoor het lastig wordt om de kakkerlakken te bestrijden. Kakkerlakken planten zich snel voort en kunnen zich snel uitbreiden naar naaste gebouwen.  

Mocht u de kakkerlakken plaag niet onder controle krijgen neem dan contact op met vanderveer ongediertebestrijding. 

kakkerlakken-plaag.png
Kakkerlakken: Service
bottom of page